Formiran registar ponuđača
|
  Dodaj u favorite

Formiran registar ponuđača

Poslovanje     04.09.2013


Formiran registar ponuđača

Registar ponuđača počeo je da radi 1.septembra 2013. godine, a njegovo vođenje povereno je Agenciji za privredne registre na osnovu Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik RS“ br.124/12).

Uspostavljanjem Registra ponuđača biće formirana jedinstvena, centralna, elektronska i javna baza podataka o preduzetnicima i pravnim licima koji ispunjavaju obavezne uslove za učešće u postupku javne nabavke, propisane članom 75. stav 1. tač.1) do 4) Zakona o javnim nabavkama.

Lice koje bude upisano u ovaj registar neće biti dužno da prilikom podnošenja ponude, odnosno prijave za učešće na tenderu dokazuje ispunjenost obaveznih uslova za učešće u postupku javne nabavke, što će smanjiti njegove administrativne obaveze prilikom pripreme tenderske dokumentacije.

U Registar ponuđača registrovaće se datum upisa, promena podataka i brisanja ponuđača, kao i zabeležbe podataka o ponuđaču koje su od značaja za pravni promet, a sastavni deo Registra ponuđača biće i dokumenta na osnovu kojih je izvršena svaka registracija.

Komentari

Nema rezultata.

Dodaj komentar


Ukoliko želite da menjate ili brišete svoje komentare morate biti prijavljeni.


NAPOMENA:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Zadržavamo pravo pravo da ne odobrimo neprimerene komentare.

Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka. Mišljenja iznešena u komentarima su mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove portala PlastikaInfo.Reklama