708 miliona dinara podrške privredi
|
  Dodaj u favorite

708 miliona dinara podrške privredi

Vesti     03.09.2019


708 miliona dinara podrške privredi

Fond za razvoj Srbije odobrio je na kraju avgusta 708 miliona dinara kao podršku privredi kroz kredite i bespovratna sredstva, objavila je ta institucija.

Kroz dugoročne kredite po programu podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte preduzetnicima i pravnim licima ukupno je odobreno 390 miliona dinara od čega je 80 miliona dinara bespovratno.

Pravnim licima odobreno je 291,9 miliona dinara kredita i 76,1 milion bespovratnih, a preduzetnicima 17,9 miliona kredita i 4,4 miliona dinara bespovratno.

Za investicione kredite ukupno je odobreno 190,7 miliona dinara od čega firmama 181,2 miliona, a preduzetnicima 9,5 miliona dinara.

Kroz kredite za trajna obrtna sredstva ukupno je dodeljeno 90,1 milion dinara od čega firmama 54,5 miliona a preduzetnicima 35,6 miliona dinara.

Fond za razvoj raspodelio je 37,5 miliona dinara dugoročnih kredita i bespovratnih sredstava za podsticanje preduzetništva – startapove.

Preduzetnici će ukupno dobiti 25,5 miliona dinara od čega je 8,2 miliona bespovratno, dok će firme ukupno dobiti 12 miliona dinar od čega je 3,7 miliona dinara bespovratni novac.

Komentari

Nema rezultata.

Dodaj komentar


Ukoliko želite da menjate ili brišete svoje komentare morate biti prijavljeni.


NAPOMENA:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Zadržavamo pravo pravo da ne odobrimo neprimerene komentare.

Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka. Mišljenja iznešena u komentarima su mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove portala PlastikaInfo.Reklama