Nagrade za inovacije u oblasti reciklaže plastike
|
  Dodaj u favorite

Nagrade za inovacije u oblasti reciklaže plastike

Vesti     08.09.2011


Nagrade za inovacije u oblasti reciklaže plastike

Američki Savet za hemiju nedavno je objavio dobitnike nagrada za inovacije u oblasti reciklaže plastike.
Ovaj savet je nagradama želeo da skrene pažnju na napredak i inovativno razmišljanje u oblasti reciklaže plastike.

Tri kompanije koje su dobile nagradu su: Trex Trek, Axion International, Inc. i Nepco Industrial Company Ltd.


Trex Trek
Trek već preko 15 godina prerađuje otpadne plastične kese i pravi dekorativne proizvode za eksterijer i vrtove.
Poslednjih godina fokusirani smo na edukaciju mladih o vrednosti reciklaže ambalaže. Mi smo dokaz da je reciklaža plastike održiv poslovni model", rekao je Dave Heglas, iz Trek-a.”


Axion International, Inc.
Axion je kompanija iz Nju Džersija koja razvija izuzetno jake i izdržljive materijale za građevinsku industriju i saobraćaj. Posebno su ponosni na železničke pragove napravljene od 100% reciklirane plastike. Njihovi planovi su da u narednim godinama povećaju proizvodnju čak pet puta u odnosu na 2011. godinu.
Kao što je poznato plastika se teško razlaže i uništava, zbog čega i predstavlja veliki ekološki problem. Mi smo ovu naizgled negativnu osobinu plastike okrenuli u našu korist i razvili građevinske elemente izuzetne dugovečnosti i izdržljivosti. Dobitna kombinacija za koju smo se odlučili je upotreba reciklirane plastike za delove mostova, železničkih pragova i u marinama” kažu iz Axion-a.


Nepco Industrial Company Ltd.
Nepco izrađuje vrhunske ramove za slike od ekspandiranog polistirena.
"Nepco je ponosan na svoj inovatorski duh kako u oblasti tehnologije reciklaže, tako i u oblasti recikliranih proizvoda. Naše mašine mogu da smanje zapreminu stiropora u odnosu 80:1. Ovim smo omogućili da preduzeća lakše upravljaju ovim materijalom, i pritom pomogli zaštiti životne sredine." kaže Tomi Kim, iz Nepco komanije.

Komentari

Nema rezultata.

Dodaj komentar


Ukoliko želite da menjate ili brišete svoje komentare morate biti prijavljeni.


NAPOMENA:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Zadržavamo pravo pravo da ne odobrimo neprimerene komentare.

Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka. Mišljenja iznešena u komentarima su mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove portala PlastikaInfo.Reklama